Bezorgen

Bezorgtijd

De meeste bestellingen zullen op de dag van bestelling verstuurd worden. Afhankelijk van de postafhandeling door PostNL, zullen de pakjes dan 2 tot 3 dagen na de bestelling worden afgeleverd.

Bezorgafhandeling

Bestellingen worden met PostNL bezorgd op:

1. het opgegeven bezorgadres, of

2. bij een PostNL afhaalpunt

Per email word je op de hoogte gehouden waar jouw bestelling wordt bezorgd.

Retourneren (herroepingsrecht) of omruilen

Wanneer je een product wilt ruilen of retourneren is dat uiteraard geen probleem, dit kan zonder problemen tot 14 dagen na aankoop. De producten dienen uiteraard wel ongebruikt en onbeschadigd te zijn. Hieronder leest u de spelregels:

1. Stuur je bestelling binnen 14 dagen na ontvangst van de bestelling aan dat je wilt retourneren. Stop een kopie factuur of een briefje met naam/adres bij je retournering. Retourneringen zonder naam, adres en/of ordernummer worden NIET automatisch teruggestort en zorgen altijd voor vertragingen. Meld daarnaast je retourzending even bij ons via email: info@leukelaarsjes.com of door ons CONTACTFORMULIER te gebruiken.

2. Geef aan welke laarsjes je retour wil sturen, eventueel met reden (niet verplicht) en jouw bestelcode.

3. Stuur de laarsjes naar onderstaand retouradres. Je hoeft niet te wachten totdat je een bevestiging van ons krijgt.

3. Je hebt 14 dagen de tijd -vanaf het moment dat je hebt aangegeven te willen retourneren- om de producten terug te sturen.

4. De verzendkosten voor het terugsturen zijn voor jouw rekening.

5. Om misverstanden omtrent teruggestuurde bestellingen te voorkomen, vragen we je de artikelen per track&trace te versturen en het verzendbewijs van de vervoerder goed te bewaren.

6. Als je hebt aangegeven het aankoopbedrag terug te willen ontvangen, dan storten wij het bedrag zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen, terug. Het geld wordt teruggeboekt op de rekening die je hebt gebruikt om de artikelen af te rekenen.

7. Bij geretourneerde artikelen in een combinatiedeal kunnen bij bestelling toegekende kortingen komen te vervallen.

8. Geretourneerde artikelen dienen geen gebruikssporen te hebben en dienen zo mogelijk in de originele verpakking te zitten met aangehechte kaartjes. Pas schoenen alleen binnenshuis. Schoenen die op straat zijn gedragen, worden niet geaccepteerd voor retournering.

9. Verpakking (schoenendozen) dienen tevens ongeschonden te zijn: niet beplakken met plakband of het verzendlabel/factuur direct op de doos plakken. Doe de schoenendoos bijvoorbeeld in een plastic zak.

10. Stop een kopie factuur of een briefje met naam/adres bij je retournering. Retourneringen zonder naam, adres en/of ordernummer worden NIET automatisch teruggestort en zorgen altijd voor vertragingen.

11. Wil je retourneren? Stuur een mailtje naar info(at)leukelaarsjes.com OF vul ons CONTACTFORMULIER in en stuur de te retourneren laarsjes naar:

RETOURADRES

Fabs Shoes & Bags

t.a.v. RETOUREN WEBSHOP ORDERNR ___

Albert Cuypstraat 238a
1073 BP Amsterdam

Garantie

Controleer de bestelde artikelen direct nadat je ze hebt ontvangen op eventuele gebreken in productie of materialen. Mocht je onverhoopt een gebrek constateren, laat het ons dan direct weten per email of contact formulier. Wij zullen je dan instructies geven hoe het defecte artikel naar ons te retourneren.

De garantie geldt niet voor schade bij ondeugdelijk gebruik en voor gebruikssporen die men bij gebruik kan verwachten. Hakjes vallen expliciet niet onder de garantie. Wij beoordelen per geval of een garantie-compensatie op de hakjes van toepassing is.

Bij een defect artikel dat onder de garantie valt, zullen wij je: 1. een nieuw artikel opsturen, of 2. een voucher geven voor het bedrag van het defecte artikel, of 3. het betaalde bedrag aan je terugbetalen.